Anamai logo
Thai English
A- A A+

Doh14 

 

 

 HeadTestkit2

    

Simplified Technique For Utensil, Food-Handler
and Food Contamination Detection of Staphylococcus aureus
Using DOH 14

 

The preparation of Equipment and DOH 14 Before Testing

1. DOH 14 for Staphylococcus aureus screening test 

2. equipment for the test by using DOH 14

3. clean the work-in plate by using cotton wool soaked with 70% alcohol

4. clean hands with cotton wool soaked with70 % alcohol 

5. clean a cutter for cutting cap seal by using 70% alcohol

6. clean around the cap and neck of the bottle with cotton wool soaked with 70% alcohol

7. cut away the cap seal with the clean cutter

8. remove the cap seal with the clean cutter 

9. clean around the bottle cap using cotton wool soaked with 70% alcohol 

10. loosen the bottle cap with both the thumb and the index finger

 

 

  DOH-Menu  < : > Next : A.1 Dish contamination Testing

 

 

 

เกี่ยวกับศูนย์ฯLab : ประวัติความเป็นมา : วิสัยทัศน์-พันธกิจ : ผู้บริหารศูนย์ฯ Lab : CIO กรมอนามัย โครงสร้างหน่วยงาน : หน่วยงานสังกัดกรมอนามัย : ภารกิจและหน้าที่ : คำรับรองรายงาน
บริการประชาชน  : แจ้งเรื่องร้องเรียน : ความรู้สุขภาพ : อนามัยมีเดีย : กระดานถาม-ตอบ : บริการอื่น ๆ (E-service) : มาตรฐานการตรวจวิเคราะห์  : เกณฑ์มาตรฐานคุณภาพน้ำ

สำหรับเจ้าหน้าที่ 

 

:

 

ระบบจดหมายอิเล็กทรอนิกส์  : ระบบงานบุคคลากร  : ระบบยืนยันตัวบุคคลกลาง  : ระบบบริหารงานภายใน : ระบบศูนย์ติดตามผลการปฏิบัติงาน : ระบบฐานข้อมูลกลาง 

ระบบศูนย์ความรู้กรมอนามัย  : ระบบการประชุมกรมอนามัย

ติดต่อหน่วยงาน  : ศูนย์ห้องปฏิบัติการกรมอนามัย
. แผนที่ตั้ง ผังเว็บไซด์  

  อาคารศูนย์ห้องปฏิบัติการกรมอนามัย ถนนติวานนท์  อำเภอเมือง  จังหวัดนนทบุรี  11000    

  โทร. 0 2968 7600, 0 2968-7603 ต่อ 4800  โทรสาร. 0 2968 7604    

wcag2AA  IP 6

ภาระกิจกรมอนามัย